Tegelzetter

In de meeste huizen is er wel een ruimte waar je ze hebt, tegels! Dit kan in de keuken, badkamer of het toilet zijn. Meestal huur je een tegelzetter in bij een tegel klus tenzij je zelf erg handig bent.

De tegelzetter van de TZS Bouwgroep is een vakman die een strakke, egale tegelvloer legt of tegelwand zet. Wil jij net als de tegelzetter van de TZS Bouwgroep ook een professional in het mooie vak van tegels zetten worden lees dan snel dit blogartikel verder.

Waarom heet het tegelzetter?

Een tegelzetter zet letterlijk tegels in tegellijm of in specie. Je kan tegels plaatsen op wanden en muren. Je hebt keramische en natuurstenen tegels. Ieder tegelwerk heeft zijn eigen eigenschappen waar je ervaring in op kan doen en in gespecialiseerd wordt.

Waar kan je aan de slag?

Je kunt het zo gek niet bedenken, als tegelzetter kan je op heel veel plaatsen aan de slag. Je kan voor een bouwbedrijf werken, of als ZZP-er. Bij nieuwbouwprojecten kan je aan de slag om een woning verder af te werken of bij een particulier die bijvoorbeeld zijn badkamer wilt renoveren.

Ook kan je aan de slag in de bouw. Bij de bouw van een kantoorpand of een zwembad.

Tegelzetter

De werkzaamheden van een tegelzetter

Je hebt contact met de opdrachtgever, dit kan een particulier zijn of een bedrijf. Je bespreekt de wensen van de klant en geeft advies over de benodigde materialen. Hierna maak je een plan van aanpak.

Het werk van een tegelzetter is zeer secuur. Om een goede egale wand te zetten of vloer te leggen is het van belang dat de ondergrond vlak is. Voordat je gaat tegelen zal je eerst de vloer of muur moeten egaliseren. Soms wil de klant een muurtje in de ruimte. Dan is het belangrijk dat je een muurtje kan metselen en stuken.

Door het volgen van cursussen of bijscholing blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken, gereedschappen en producten.

Opleiding voor tegelzetter

Na je vmbo-opleiding kan je, je vervolgopleiding kiezen voor tegelzetter. Je hebt keus uit een niveau 2 (BOL of BBL) opleiding. Deze opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Of je kan kiezen voor een niveau 3 (BOL of BBL) opleiding Allround tegelzetter. Deze opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Ook is het mogelijk om te starten op niveau 2 en door te stromen naar niveau 3.

Bij een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) ga je fulltime naar school en loop je een deel van je opleiding stage. Bij een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) ga je werkend leren. Over het algemeen volg je dan 1 dag in de week theorie en ben je de overige dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

TZS Bouwgroep

Het vak tegelzetter is een ambacht. Bij de TZS Bouwgroep werken professionele tegelzetters. Wil jij vakmanschap in je badkamer vraag dan hier je offerte aan bij de TZS Bouwgroep.